Colectii de carti > Literatura fantasy > Cronicile Wardstone > 1 – Ucenicul vraciului

1 – Ucenicul vraciului

Ucenicul-vraciului

Detalii despre carte

Titlu Carte: Ucenicul vraciului
Autor: Joseph Delaney
Traducere: Cristina Jinga
Editura: Corint Junior
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Ucenicul Vraciului este Thomas Ward, un baiat de 12 ani care isi face ucenicia la un vraci batran si aspru. Ucenicia lui este grea, dar intr-o zi va deveni un exorcist care alunga strigoii, prinde si inchide duhurile rele si vrajitoarele. Fiind al saptelea fiu al unui al saptelea fiu, el poate vedea lucruri si creaturi pe care oamenii obisnuiti nu le vad. Thomas este pus la grea incercare in confruntarea cu cea mai rea vrajitoare din tinut, Mama Malkin. Va reusi, oare, sa scape din iadul care se dezlantuie?

Personaje

Thomas Ward – este al saptelea fiu al unui al saptelea fiu si a fost dat in ucenicie Vraciului din partile locului. Misiunea lui este Grea. Vraciul este neprietenos si multi ucenici au dat gras inaintea lui. Vrand, nevrand, Thomas trebuie sa invete cum sa alunge stafiile, sa intemniteze vrajitoarele si sa supuna duhurile.
John Gregory – este Vraciul Comitatului de foarte multa vreme, acesta se ocupa de tot ce inseamna fortele intunericului. Meseria practicata de el insa nu este privita cu ochi buni de oameni si de aceea este mai degraba un paria al societatii fiind chemat doar cand este cu adevarat nevoie de el.
Alice – o tanara vrajitoare in devenire de varsta lui Tom, Alice devine o prietena apropriata a protagonistului nostru. Intre timp ea ajunge din dusman sa fie un aliat de nadejde in lupta improtriva intunericului.

Scene

Patru categorii de vrajitoare – intr-una din lectiile lui Tom, Vraciul il invata categoriile de vrajitoare insa Tom  nu intelege toti termenii asa ca vraciul ii explica.

“- Nociva inseamna vatamatoare, imi explica el. Benigna inseamna nevatamatoare. Si inconstienta inseamna o vrajitoare care nu stie ca e vrajitoare. Mai mult, pentru ca este femeie, devine o dubla problema. Sa nu ai niciodata incredere intr-o femeie, zise Vraciul.

- Mama mea este o femeie, am zis eu, simtind deodata un val de manie, si eu am incredere in ea.

- Mamele sunt de obicei femei, zise vraciul. Iar mamele sun de obicei, chiar demne de incredere, cata vreme tu esti fiul lor.”
Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.